Skip to main content

Gebruik tennisbanen

Geschikt schoeisel én na het tennissen altijd de baan vegen. 

Meer over het gebruik van de tennisbanen:

Algemeen:

  • Betreed de banen alleen met schoenen met een daartoe geschikt profiel (zie bordjes op de toegangshekken van de banen); 
  • Sleep na het tennisen de baan, het slepen zorgt ervoor dat de losgelopen gravel of infill weer verdeeld wordt over de baan
  • De banen moeten cirkelvormig gesleept worden, hierbij moeten de cirkels elkaar half overlappen tijdens het slepen;
  • Vergeet niet ook het gebied naast de baan en achter de baseline mee te nemen. 
  • Hang na het vegen de sleepnetten terug;

Winterperiode:

Vanwege vorst en (met name) de opdooi na de vorst kunnen onze banen onbespeelbaar worden. We proberen de leden tijdig te informeren via de KNLTB Clubapp; dit lukt helaas niet altijd op tijd. In de meeste gevallen heeft onze groundsman Wim Leenders de netten van onbespeelbare banen slap gehangen. Maar dit is geen 100% garantie dat een baan waar een net niet slap hangt, bespeelbaar is. Neem als speler ook je eigen verantwoordelijkheid. 

  • Gravel banen (1 en 2): Bij opdooi, ijzel, sneeuw kunnen de banen niet worden bespeeld. Hoe constateer je opdooi bij gravelbanen? Bij opdooi zie je voetstappen in de toplaag hetgeen betekent dat je op dat moment de banen niet meer kunt bespelen. 
  • Smashcourt banen (3 en 4): Bij opdooi, ijzel of sneeuw zijn de banen niet bespeelbaar. Bespeling kan dan beschadigingen (oneffenheden in de toplaag en de fundering veroorzaken). Eén of enkele dagen erna zijn de banen weer bruikbaar wanneer de vorst uit de grond is (afhankelijk van de weersomstandigheden). 

Let op: Sneeuw niet weg schuiven: dat kan de mat (toplaag) beschadigen en een ongelijke verdeling van het infillmateriaal (rode zand) tot gevolg hebben.