Skip to main content

Tenniskids

Tenniskids is hét KNLTB-tennisprogramma waarbij kinderen met speciale gekleurde ballen de sport razendsnel leren te spelen.
Als je met tennist begint deelt de tennisleraar je in bij een groep die past bij je leeftijd. 


De geboortejaren in bovenstaande tabel gelden vanaf 1 januari 2024 t/m 31 december 2024

RODE KIDS
In Tenniskids rood maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Er wordt gespeeld met een zachte, iets grotere, rode bal op een minibaan (6×12 meter). 

ORANJE KIDS
In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een oranje bal  (zachter en lichter dan een gele tennisbal). 

GROENE KIDS
Vanaf 10 jaar is het mogelijk om met de groene bal te spelen. Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt dan ook op een ‘hele baan’ getennist. Bij de dubbels wordt er gespeeld in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. Er wordt gespeeld met groene bal.