Jeugd


Algemeen

Tennissen in Berg en Dal

Tennis is groot in Nederland. Wist je dat er maar liefst 95.000 kinderen zijn die tennissen? En dat is niet zo gek want tennis is gezellig, je kunt het spelen waar en wanneer jij wilt, het is uitdagend en het is ook nog eens lekker buiten!

Tennisvereniging Berg en Dal is een echte familie vereniging die ruimte wil bieden aan spelers van elk niveau en motivatie en wil dat zij zich bij onze vereniging thuis voelen.

Als je als ouder zelf lid bent van Tennisvereniging Berg en Dal dan kan jouw kind zelfs gratis mee lid worden.

Tennisles

Als kinderen lid zijn van tennisvereniging Berg en Dal kun zij vanaf 6 jaar ook tennisles krijgen van onze enthousiaste trainers Luuk Geerlings en Rob Hendriks van Tennisschool Tom Kreemers (TSTK).

De kinderen worden ingedeeld op leeftijd en natuurlijk ervaring. Dit gebeurt aan de hand van balkleuren. Rode (zachte) ballen zijn voor kinderen van 6 t/m 8 jaar, oranje ballen voor 8 t/m 10 jaar en groene ballen voor 10 t/m 12 jaar. De jongste beginnen spelenderwijs het spel te leren op een klein veld, waar de meer ervaren spelers al echt kunnen oefenen voor de competitie. Tijdens de lessen leren kinderen de techniek, krijgen balbeheersing en zijn lekker buiten bezig. Ook ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden, leren winnen en verliezen, uitdagingen aan te gaan en maken contact met de kinderen uit hun omgeving.

Wil je onderzoeken of tennis iets voor jou of je kind is, dan is het mogelijk een proefles af te spreken door een mail te sturen naar jeugdcommissie@tvbergendal.nl

Competie en wedstrijden

Als je lid bent van Tennisvereniging Berg en Dal, dan word je automatisch ook lid van de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond). Dit geeft je de mogelijkheid om mee te doen aan de competitie. En wat is er nu leuker als met je vrienden van tenniswedstrijdjes te spelen tegen kinderen van andere verenigingen in de buurt!! Bovendien leer je hierdoor nog beter tennissen, maak je meer vrienden en blijft tennis een leuke uitdaging.

De competitie voor de jeugd is opgedeeld in Tenniskids en Junioren competitie. De wedstrijden worden op zondag gespeeld, zowel thuis als bij andere verenigingen in de buurt. Er is een voorjaars- en najaarscompetitie.


Tenniskids is opgedeeld in:

  • Rode ballen competitie voor 6-8 jaar op een klein veld
  • Oranje ballen competitie voor 8-10 jaar op ¾ veld
  • Groene ballen competitie voor 10-12 jaar op heel veld

Meer informatie vind je in de folder van de KNLTB.

 

Junioren competitie

Van 11 t/m 17 jaar worden de verschillen met het seniorentennis verkleind en spreken we over ‘junioren’. De junioren worden opgedeeld in leeftijdsgroep van 11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar. Buiten de voor- en najaarscompetitie worden er ook open toernooien georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website van de KNLTB.

Lijkt het je leuk om mee te doen met de competitie? Stuur dan een bericht naar de jeugdcommissie@tvbergendal.nl.

Jeugdcommissie

Taak van de jeugdcommissie is het verzorgen van recreatieve en sportieve activiteiten voor de jeugd tot 18 jaar. De jeugdcommissie bestaat uit de volgende personen:

–      Concha van Rijssel (voorzitter)

–      Marjon Bouwmeester

–      Vacature

–      Vacature

 

Wij zijn nog opzoek naar versterking voor de jeugdcommissie. Vind jij het leuk om activiteiten te organiseren en jeugd te enthousiasmeren voor tennis? Stuur dan een bericht naar jeugdcommissie@tvbergendal.nl.

tvbergendal jeugtennis