Aanvullend: Fase 2 Tennis & Coronamaatregelen

Aanvulling

Beste tennisliefhebbers,

Net als iedereen blijven we ons continu aanpassen aan de onzekerheden van deze tijd. Allereerst en vooral gaat het om de gezondheid en persoonlijke veiligheid in onze samenleving: zorg goed voor elkaar en loop niet onnodig risico.

We zijn verheugd dat alle leden weer mogen gaan tennissen met inachtneming van de protocollen van NOC*NSF en KNLTB. Vandaag hebben we iets te enthousiast een mail gestuurd met weliswaar correcte aanwijzingen, maar vergaten daarbij enkele belangrijke zaken.

De basisafspraken zijn nog steeds: thuisblijven als je symptomen hebt, regelmatig handen wassen, 1,5 meter afstand houden, niet aan je gezicht zitten en geen handen schudden of high fives geven.

Voor onze leden van 19 jaar en ouder geldt vanaf maandag 11 mei:

  • vrij spelen: er is geen toezichthouder nodig, neem de 1,5 meter tegel in acht en maximaal 2 spelers per baan (alleen enkelspel),
  • Uitzondering: 2 op 2 vrij spelen (dubbelspel) is alleen mogelijk als alle  vier personen samen onder één dak wonen.
  • de tennismuur is voor personen van 13 jaar of ouder toegankelijk met max.1 speler tegelijk.

Het prettige aan de nieuwe situatie is dat de netten op wedstrijdhoogte kunnen blijven hangen als je uitgespeeld bent. Ons is in het vooruitzicht gesteld, dat wanneer we ons goed aan de regels houden, we per 1 juni weer mogen dubbelen. Wanneer dit het geval is zullen we jullie hiervan op de hoogte stellen.

Training volwassenen:

Omdat er nog geen akkoord is vanuit de gemeente zullen er tot nader order (hopelijk krijgen we maandag uitsluitsel) nog geen trainingen plaats vinden. We hopen dat de gemeente snel akkoord geeft en we zodoende vanaf maandag toestemming krijgen om ook voor de volwassenen de trainingen weer op te starten. TSTK zal via de gebruikelijke kanalen jullie zo snel mogelijk op de hoogte brengen als de gemeente akkoord heeft gegeven.

Jeugdleden t/m 18 jaar:

Voor onze jongere leden gelden nog steeds de overige regels die we vorige week gecommuniceerd hebben. Bij vrij spelen is bijvoorbeeld dus altijd een toezichthouder aanwezig en ouders blijven niet op het park tijdens de training: kiss and ride.  De huidige groepsapp blijft bestaan waardoor jeugdleden (of ouders) zich daarvoor kunnen aanmelden zodat er toezicht georganiseerd kan worden.

Daarnaast zijn vanaf 11 mei de toiletten en de handenwasgelegenheid in de herenkleedkamer weer geopend. De zeepdispenser is gevuld, er zijn papieren handdoekjes en er wordt dagelijks schoongemaakt. Er mag niet omgekleed worden en ook mag er niet gedoucht worden. De EHBO-doos is dus ook bereikbaar in geval van nood.  De kantine en het terras blijven helaas gesloten.

Bijgaande links kunnen wellicht helpen bij de vragen die jullie hebben:

We hopen op je begrip voor de nieuwe ‘anderhalvemetertennisclub’! Neem je verantwoordelijkheid en houd je aan de afspraken en hygiënemaatregelen. Voor jezelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen. Veel plezier met tennissen!

Tot snel op de baan.

Bestuur Tennisvereniging Berg en Dal