Tennisbanen bij vriezen/dooien


De winter staat voor de deur met mogelijk vorst, opdooi, ijzel en sneeuw. Daardoor vraagt het gebruik van de banen extra aandacht! Hieronder lees je alle ins & outs en hoe je weet of een baan wel of niet bespeelbaar is. Veel winter-tennisplezier!

De kans op kwaliteitsverlies van of schade aan de toplaag is groter bij verkeerd gebruik. Het is raadzaam hier tijdens de winterperiode extra aandacht voor te hebben en in voorkomende gevallen de banen tijdelijk niet te gebruiken. Niet alleen in het belang van de veiligheid van de spelers, maar ook in het belang van de bespeelbaarheid en kwaliteit van de banen op langere termijn.

In de meeste gevallen heeft onze groundsman Wim Leenders de netten van onbespeelbare banen slap gehangen. Maar dit is geen 100% garantie dat een baan waar een net niet slap hangt, bespeelbaar is. Neem als speler ook je eigen verantwoordelijkheid.

Tip: Onderaan de homepage van tvbergendal.nl kan de “Conditie van de banen” gecheckt worden. Dit is een service naar onze leden. We proberen de staat van de banen zo actueel mogelijk te communiceren, maar kunnen dit niet voor 100% garanderen.

Conditie van de banen onderaan de homepage tvbergendal.nl (voorbeeld):