Harde werkers in de Tennistuin

 

Enige maanden geleden heeft Harry Peters contact gehad met de”groen” school en de onderwijzer Laura Nielen. De doelstelling was dat zij mee gingen helpen om de tennistuin op orde te maken. Op dinsdag 23 mei was het zover. Voor de eerste keer was de Helicon school uit Nijmegen bij ons te gast als hovenier.

Om 9.15 was een club van 9 leerlingen uit de 4e klas en onderwijzer Laura aanwezig. Met een bakkie thee erbij werd eerst het programma doorgesproken. Daarna begon een groepje bij baan 1 het gras en de heg te maaien; een tweede groepje verdween in de struiken bij baan 4.

Wat we zagen waren geen scholieren die nog niet veel konden, maar een groep jonge mannen en vrouwen die professioneel aan de slag gingen en flink bleven doorwerken aan de verfraaiing van het park. Als je jong bent wil je graag met de machines aan de gang en ze konden hiermee perfect overweg.

het Helicon team

De werkzaamheden

Gras maaien rondom de Jeu de Boules baan en de heggen knippen binnen en buiten het terrein.

Met de bosmaaier de grasranden gekortwiekt,  met de bladblazer het afval bij elkaar geblazen en de restanten afgevoerd naar de composthoop.

De bordestafels zijn in de olie gezet en de bakken bij de werkplaats geschoond.

Achter baan2 werden de struiken uitgedund,  de takken verzameld en  een kleine houtwal gemaakt. Goed voor het milieu en de diertjes in het bos.

Bij baan 4  waren de uitlopers van de struiken meters hoog en het gras stond zo hoog dat  overvliegende tennisballen volledig verdwenen. Dat is voorlopig verleden tijd.

Met blazen en maaien wordt het weer schoon

Helaas zagen we het te laat, maar er zat een vogelnestje met 5 jongen in een struik die voor een groot deel reeds gekortwiekt was. We hebben direct de dierenambulance gebeld en zij hebben het hele nestje liefdevol meegenomen. Hopelijk komt het goed.

De mannen hadden het zo warm dat ze dispensatie kregen om met ontbloot bovenlijf te werken.

het broodje knakworst smaakt goed

Tussendoor hebben we gepauzeerd en uiteraard waren er enkelen bij die dolgraag een balletje wilde slaan. Zeg daar maar eens nee tegen.

Om 13.30 ging het fluitsignaal en werd de boel opgeruimd. Moe maar voldaan, met een glas fris en een woord van oprechte dank aan het team hebben we afscheid genomen. Binnenkort komt Laura wederom met een team jongeren maar dan van de derde klas.

Eindconclusie

We hebben een zeer geslaagde dag gehad en hopen op continuïteit. Laura staat hier achter mede omdat het heerlijk werken is in ons mooie park.

verslag Harry Peters.