NLdoetdag 10 maart


Zaterdag 10 MAART 2018 ONZE  2e NL DOE DAG

Waar het in het begin van de week absoluut niet op leek,  is gelukkig wel uitgekomen. We hadden goed weer, geen druppel regen en de temperatuur was te houden zolang er maar hard gewerkt werd en dat was uiteraard ook de bedoeling.

Onze waslijst van 2 kantjes vol klussen, is flink door elkaar geschud, uitgevoerd en gereduceerd.

In totaal waren we met 19 mensen paraat en actief. Helaas zaten we ook in de griepgolf waardoor twee mensen moesten afzeggen. Onze uitgesproken hoop van vorig jaar  dat we nu met 30 personen zouden klussen is niet uitgekomen.  Wel hebben we Marieke Braam in de namiddag op bezoek gehad. Zij is sociaal medewerker van de gemeente Berg en Dal en heeft gezorgd voor een extra lekkernij (tompoucen) voor de klussers namens de gemeente.  Deze onverwachte kracht heeft nog met van alles meegeholpen en beloofd om er volgend jaar bij te willen zijn.

Van alle zitbanken waarvan het hout verrot was, zijn de balken vervangen en in de olie gezet. Met dank aan Mari voor het creatief omgaan met de aanwezige materialen. Alle tafels werden geschuurd en in de olie gezet. Een picknicktafel was zo verrot dat enige rake klappen van Mari en Frans voldoende waren om de gehele bank in elkaar te laten stuiteren. Een nieuwe aanschaf is gewenst.

In ons midden was eveneens een deskundige bomensnoeier en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.  Alle bomen op het terras en de perzikboom bij het bierhok zijn flink uitgedund.

Het sanitair in de WC’s werd ontkalkt en de keuken inclusief apparatuur kreeg een goede schoonmaak beurt.

De gaten in de parkeerplaats werden opgevuld, een afrastering is gemaakt en lampen zijn vervangen.

Tot 3 uur is er hard gewerkt.

Dankzij  de kok Ton en de assistenten  Marylyn en Marian konden alle vrijwilligers op tijd  energie bijtanken en genieten van de hapjes en de drankjes.

Al met al zijn we dik tevreden met de behaalde resultaten . Een oprechte dank aan de vrijwilligers is op zijn plaats en de hoop is er nog steeds dat wij in 2019 met een dertigtal mensen het terrein en het clubhuis gereed maken voor de zomerperiode .  Met de gelden van NL DOET (€400) kunnen we leuke dingen doen wat ten goede komt aan de kwaliteit van ons gebouw en park.

Harry Peters