Reglementen


  • Een goede wedstrijdmentaliteit en sportief gedrag op de baan zijn noodzakelijk om aan de competitie te kunnen meedoen. Schriftelijke inschrijving is verplicht, ook voor hen die al jaren competitie spelen. Sluitingsdatum is 22 november.
  • De Verenigings Competitie Leider (VCL) probeert zoveel mogelijk inschrijvingen te honoreren, en gaat eventueel op zoek naar een passend team voor je. Je kunt eventueel bij je inschrijving aangeven met wie je wilt samenspelen.
  • Individueel en als team moet men beschikbaar zijn gedurende de zeven weken van de competitie. Het is gebleken dat het vinden van invallers moeilijk is, zeker als die op het laatste moment nog gevonden moeten worden. Als je niet alle weken aanwezig kunt zijn, zorg dan zelf voor een invaller. Uitslagen in de competities tellen mee voor het dynamisch speelsterkte systeem (DDS). Dit houdt onder meer in dat de wedstrijduitslagen digitaal aangeleverd worden aan de KNLTB via internet. Dit is een taak voor de captain van het thuisspelende team.
  • De verenigingscompetitieleider (VCL) kan indien gevraagd ondersteuning bieden bij bovengenoemde taken.
  • Met je team dien je minimaal voor één competitiedag de functie van barverantwoordelijke te vervullen.
  • De competitiekosten (afdracht aan de bond + kosten competitieballen) worden door de spelers betaald. De hoogte is afhankelijk van de soort competitie die men speelt. Te late inschrijvingen of het terugtrekken van een team brengen extra kosten met zich mee, tot een bedrag van 250,- euro. Deze kosten worden doorgeschoven naar het team dat in gebreke blijft. Ook hier geldt; de aanvoerder is aansprakelijk.
  • De ouders van de jeugdcompetitie spelers verzorgen begeleiding en vervoer op competitiedagen. Houd hier rekening mee als u uw zoon of dochter opgeeft!