Terras open


Column van de voorzitter: ‘Het terras mag weer open!’

Twee weken geleden mochten de terrassen weer open, op dat moment was ik een keer op mijn werk aanwezig (bij hoge uitzondering) en liep ik in Nijmegen door de stad. Ondanks dat ik dacht dat het me niks zou doen vond ik het fijn om weer wat ‘reuring in de stad te zien. Mensen die bij elkaar zitten, weliswaar met veelal twee personen, maar toch was er weer gezelligheid. Het weer deed me meer denken aan de herfst dan aan de zomer maar toch zat iedereen ‘gewoon’ op het terras. De horeca heeft het zwaar gehad en ondanks dat er mooie samenwerkingen zijn ontstaan is het voor deze sector goed dat we weer mogen! Hopelijk verzacht dit ook de ‘schade’ in de sector. Ook ik ben afgelopen week op het terras geweest, in de stad maar ook bij het wijnterras bij de Holdheurn.

In tegenstelling tot de ‘reguliere’ terrassen mochten wij als sportclub niet het terras openen. Ik kreeg onlangs de vraag van een aantal tennissers of ze niet ook een bakkie koffie mochten drinken op het terras. Hoe moeilijk ik het ook op dat moment vond kon ik helaas niet positief reageren. Nu is het anders omdat het vanaf 19 mei weer is toegestaan om ook het terras van de tennisclub te openen. Onze barcommissaris (lees Freek) was weer blij om de bar aan te vullen zodat we weer lekker kunnen genieten van hetgeen het terras ons te bieden heeft. Het bord met de prijzen is opnieuw geschreven en we zijn zelfs voornemens om een apart bord met ‘specials’ te maken zodat we nog meer kunnen genieten op het terras (wordt vervolgd).

We hebben natuurlijk een prachtige (2e) prijs gewonnen voor het meest duurzame sportcomplex van Nederland en als bestuur hebben we gemeend dit te besteden aan twee mooie parasols die we op ons terras willen plaatsen zodat jullie ook bij een overmatige zon (vooralsnog lijkt het er niet op) en een kleine bui kunnen genieten op het terras. Begin juni zullen de parasols geplaatst worden en we denken dat we daarmee een goed doel hebben voor het prijzengeld.

Omdat wij geen leden hebben die standaard achter de bar staan maar we gebruik maken van de ‘honesty bar’ zullen we onderstaande regels strikt moeten naleven. Omdat we hier allemaal naar hebben uitgekeken en het een prettige bijkomstigheid is naast het tennissen wil ik jullie (namens het bestuur) vragen om je strikt aan de regels te houden.

Terrasregels:

 • Wie gebruik wil maken van ons terras zal zich moeten registreren via de QR code of een papieren versie achter laten. De QR code staat onder aan deze mail en zal opgehangen worden bij de ingang. Bij voorkeur maken we gebruik van de QR code echter we zullen ook papieren versies achter de bar leggen.
 • Het terras is geopend tot 20.00 uur, éénieder die gebruik maakt van het terras zal voor 20.00 van het terras af moeten zijn. Spreek elkaar hierop aan wanneer dit niet het geval is.
 • Maximaal 50 personen op het terras (dat zullen we normaal gezien niet redden)
 • Maximaal 2 personen per tafel op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar.
 • Er kan alleen gebruik gemaakt worden van het terras, helaas kunnen we geen gebruik maken van onze kantine (ook niet bij slecht weer).

 

Ik hoop dat deze versoepelingen een voorbode zijn voor de toekomst zodat we het ‘corona’ tijdperk achter ons kunnen laten en we ons mooie vernieuwde clubgebouw weer echt in gebruik kunnen nemen. Voordat dit het geval is zullen we ons nog aan bovenstaande regels moeten voldoen. We vertrouwen op dat dit bij jullie in goede handen is.

Groeten Arjan Zoet, namens het bestuur T.V. Berg en Dal

 

QR code voor het terras

Link naar het formulier

 

 

 

 

Herhaling: regels voor Tennissen:

 • Er kan geen gebruik worden gemaakt van de douches en kleedruimtes.
 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten tennissen, zowel vrijspelen als trainen in groepsverband (max. 30 personen). Zij houden 1.5 meter afstand tot elkaar.
 • Club overstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien en officiële interne toernooien (zoals clubkampioenschappen) zijn niet toegestaan. Vriendschappelijke wedstrijden met spelers van de eigen vereniging (toss) zijn wel toegestaan, met vooraf een baanreservering.
 • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen buiten spelen en trainen in groepsverband (geen maximum). Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Club overstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien zijn niet toegestaan. Onderlinge wedstrijden met spelers van de eigen vereniging zijn wel toegestaan.
 • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
 • Publiek is niet toegestaan op het park.